Skip to main content

Mezunlarımızın Dikkatine

Sayın Mezunumuz,

 

Eğitimde Kaliteyi Sürekli İyileştirme hedefi kapsamında programlarımız sürekli olarak değerlendirilmekte ve bu değerlendirmelerin ışığında gerekli düzenlemeler yapılmaktadır. Bu süreçte, işveren, mezun ve öğrencilerimizin görüşleri önemli girdilerdir. Bu amaçla, YTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün program hedefleri temel alınarak online olarak kısa süre içinde doldurabileceğiz sizi yormayacağını ümit ettiğimiz anket formları hazırlanmıştır. Mezunlarımıza yönelik olarak hazırlanan bu formu doldurmanız, eğitim-öğretim programımızı ve faaliyetlerimizi değerlendirmede önemli katkı sağlayacaktır.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8tnGizOJmxlmR_vGgfPS9PXNTiJhNKWp14G7yiKmsqjOXcA/viewform

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVHgCyxAdNoYPvFrNkC0Prezqa6Aqt9Vmk9ngQT66aD9opDQ/viewform 

Bu formu doldurarak göstereceğiniz ilgi için teşekkür eder, işbirliğimizin ve katkılarınızın sürekli olması dileğiyle, işlerinizde başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

YTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

NOT: Bölümümüz Birinci ve İkinci Öğretim Lisans Programları, MÜDEK tarafından 30 Eylül 2020 tarihine kadar akredite edilmiş, ayrıca, bu tarihe kadar geçerli olmak üzere 2 yıl süreli EUR-ACE Etiketi verilmiştir. MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği), YÖK tarafından tanınan, mühendislik programlarına yönelik ulusal akreditasyon veren bir kuruluş olup, 2006 yılından beri Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education) üyesidir ve ENAEE tarafından akredite edeceği mühendislik eğitimi programlarına EUR-ACE (European Accredited Engineer) etiketi vermek üzere yetkilendirilmiştir.

Program Eğitim Amaçları (PEA), lisans programı mezunlarımızın mezuniyetlerini izleyen 3-5 yıl içerisinde erişmeleri beklenen mesleki hedefleri tanımlamaktadır. Mezunlarımız, İnşaat Mühendisliği veya ilgili alanlarda;

PEA1. Meslek içi/sürekli eğitim etkinliklerine katılır

PEA2. Eğitimlerini yurt içi/yurtdışı üniversitelerde lisansüstü düzeyde çalışmalarla sürdürür.

PEA3. Ulusal ve uluslararası özel sektör veya kamu kuruluşlarında yönetim veya uygulama kadrosunda çalışır.

PEA4. Devlet veya vakıf üniversitelerinde akademisyen olarak görev alır.

 

Bu çalışma; Program Eğitim Amaçlarımızın ve Program Çıktılarımıızın mezunlarımızda ne ölçüde sağlandığının belirlenebilmesi için hazırlanmıştır. Katkılarınız için teşekkür ederiz.

Yayın Tarihi :
Haber :