Bütünleme Sınavlarına Girecek Öğrencilerimizin Dikkatine !!!

Bütünleme sınavlarına girecek öğrencilerimizin sınav evrakını sisteme yüklerken veya sonrasında yaşayabilecekleri olası sorunlar nedeniyle Mazeret Sınavlarına girebilmeleri için mazeretlerini mutlaka belgelemeleri gerekmektedir. Bunun için:

1) Sınav kağıdınızı online sisteme yükledikten sonra –bir sorunla karşılaşmasanız bile-bilgisayarınızın saatini de kapsayacak şekilde başarı ile yüklediğinize dair bir kanıt olarak bilgisayarınızın ekran fotografını mutlaka çekin.

2) Sistem kaynaklı veya başka sorun yaşayan öğrencilerimizin ise hata mesajlarını gösteren ekran çıktısını yine bilgisayarın saatini içerecek şekilde fotograflamaları, sağlık sorununu yaşayan öğrencilerimizin ise  sağlık raporlarının bir kopyasını Mazeret Sınavı Talep Dilekçesi’nin ekine kanıt olarak eklemeleri gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT:

• Oturumun kapanmasından en az 5 dakika önce dosyanızı UZEM sistemine yükleyiniz. Sınav süreleri, dosya yüklemek için gerekli olan süreyi de kapsamaktadır.
  • Dijital ortamlara erişimi olmayan öğrenciler, bulundukları bölgedeki ÜniversiteMilli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayarlarını ilgili birimlerden kimlik kartı ibrazı yolu ile randevu alarak kullanabileceklerdir.
  • Sınav sırasında olası internet, elektrik kesintisi ve modem arızalarına karşı cep telefonunuz veya bulunduğunuz ortamdaki bir yakınızın cep telefonunun mobil verisini kullanabilir veya cep telefonlarının internetini (ortak erişim noktası özelliğini bilgisayarınızda tanımlayarak) bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Bu tür sorunlardan kaynaklı mazeretler bütünleme sınavı mazeretleri için göndereceğiniz dilekçelerde kabul edilmeyecektirSadece kanıtı sunulmuş online sınav modülü sisteminden (UZEM) kaynaklı mazeretler kabul edilecektir!!!
  • Üniversitemizin 2020-2021 Eğitim-Öğretim Takvimine göre Bütünleme sınavları için bir haftalık (2-9 Temmuz 2021) süre içerisinde bütünleme mazeret sınavlarının da yapılması gerekmektedir. 9 Temmuz Cuma günü yapılacak olan Mazeret sınavlarına ait takvimin ivedilikle belirlenebilmesi için mazeret talebi dilekçelerinin en geç ilgili dersin sınavının olduğu günün gecesine (saat 24:00’e) kadar bölüm e-mail (insmuhblm@yildiz.edu.tr. hesabına  gönderilmesi önemle duyurulur. Geç gelen dilekçeler işleme konulmayacaktır.
  • Mazaret Formu için tıklayınız
  • Çakışma Mazeret Formu için Tıklayınız